homeGeek CultureWebstoreeCards!Forums!Joy of Tech!AY2K!webcam

Forum Home Post A Reply

my profile | directory login | | search | faq | forum home


» The Geek Culture Forums! » Other Geeky Stuff » Ask a Geek! » The Troubles with Tiger » Post A Reply


Post A Reply
Login Name:
Password (max 13 characters):
Message Icon: Icon 1     Icon 2     Icon 3     Icon 4     Icon 5     Icon 6     Icon 7    
Icon 8     Icon 9     Icon 10     Icon 11     Icon 12     Icon 13     Icon 14    
Message:

HTML is not enabled.
UBB Code™ is enabled.

 

Instant Graemlins Instant UBB Code™
Smile   Frown   Embarrassed   Big Grin   Wink   Razz  
Cool   Roll Eyes   Mad   Eek!   Confused   Happytears  
blush   Beard of Peter Gabriel!   crazy   tired   ohwell   evil  
shake head   cry baby   hearts   weep   devil wand   thumbsup  
thumbsdown   Geek   Applause   Angel   Envy    
Insert URL Hyperlink - UBB Code™   Insert Email Address - UBB Code™
Bold - UBB Code™   Italics - UBB Code™
Quote - UBB Code™   Code Tag - UBB Code™
List Start - UBB Code™   List Item - UBB Code™
List End - UBB Code™   Image - UBB Code™

What is UBB Code™?
Options


Disable Graemlins in this post.


 


T O P I C     R E V I E W
Snaggy
Member # 123
 - posted May 14, 2005 13:55
UPDATE: I found the problems... it was actually two different problems, being caused by two third party aps.. and ancient version of Keyboard Maestro.. I updated, and it fixed the AFP connection Status error.

Then an app called Butler, which I use for a multiple pasteboard. I just had to reconfigure it a bit and the second problem is now gone. Whew.

My apologizes to the big cat on these issues. [blush]
There's still some flaky fur balls around though. [Geek]

-------------------------original post-----
Arrrrrg. I'm having trouble with Tiger and networking, and keep getting this error on start-up...

 -

Then I keep getting this error, which is popping up every 20 minutes or so. GRRRRRRRRRR [Mad]

 -

I didn't have these errors in Panther. When installing Tiger, I did an Archive and Install. (Nitro's computer and my Pismo do not have the problem. They are also on the same network, Tiger was a simple upgrade for them.)

I'm on an Airport/Ethernet network, Appletalk activated so I can access a Mac OS 9.2 machine. While searching for this problem on the net I did notice some Apple Discussion board stuff about creating a new Automatic location. I did that, and it seemed to fix other airport problems I was having, but this AFP error remains.

Thanks in advance.

Edit: It's something with my user. If I log on as a different user the error doesn't appear. Hmmm, some kind of alias to a long forgotten server maybe?
 
dragonman97
Member # 780
 - posted May 14, 2005 17:55
/me humbly suggests that folks who haven't already run out to buy Tiger wait for 10.4.1 or .2, like I am. This was nonetheless rushed out the door, and I bet there are a few significant bugs left. (I was reading on Macintouch that a new build number was passed out to developers /after/ the gold master was said to have gone out.)
 
hey-U
Member # 2128
 - posted May 14, 2005 18:33
quote:
Originally posted by dragonman97:
/me humbly suggests that folks who haven't already run out to buy Tiger wait for 10.4.1 or .2, like I am. This was nonetheless rushed out the door, and I bet there are a few significant bugs left. (I was reading on Macintouch that a new build number was passed out to developers /after/ the gold master was said to have gone out.)

Sound advice from dm as ever... From what I've heard 10.4.1 fixes about two dozen bugs, but from Macintouch, Macfixit and more than a few others, it looks like there's a *lot* more patching to be done yet...

(didn't 10.3.1 get released within a month of 10.3 hitting the stores? do I detect a pattern here? and do I know the meaning of "rhetorical"? ;-)

/looks wistfully at his still unopened box of 10.4, summons unknown reserves of patience, logs out, goes to bed...
 
Tut-an-Geek
Member # 1234
 - posted May 14, 2005 19:28
I've had my own AFP issues in tiger
 -
 
littlefish
Member # 966
 - posted May 15, 2005 01:19
I've had some funny bonjour ichat problems- the user is in the buddy list, but unreachable if I try to message them. Apart from that, I'm a happy tiger user.
 
Callipygous
Member # 2071
 - posted May 15, 2005 10:05
I did an "Archive and Install" update. For the first day or so it felt slightly sluggish and flaky, but then it settled down very nicely, (perhaps as the old Panther prefs got rewritten with Tiger ones?). The last few glitches seem to have disappeared since I ran Disk Warrior. Perhaps Mac OS X installers themselves are not without problems, as I remember that running Disk Warrior after installing Panther uncovered some significant errors too.

All in all I think that Tiger is in pretty good shape for an initial release. To the best of my recollection, there seem to be fewer problems reported, than occurred on the first release of Panther.
 
Snaggy
Member # 123
 - posted May 15, 2005 10:46
I found the problems... read the original post for details. [Smile]
 
MacGenius
Member # 1333
 - posted May 16, 2005 09:02
I installed Tiger on my 120 GB drive and left Panther on the 200 GB one. I'm as excited about the new features as anyone else, but it's unacceptable that some programs don't work and there are issues with the internet connection. The biggest problem prolly is that the 120 GB drive has about .65 GB free on it. Ugh...
 
RScottV
Member # 3540
 - posted May 16, 2005 19:00
BTW, 10.4.1 now available via software update.
 
dragonman97
Member # 780
 - posted May 17, 2005 07:32
Heh...RScottV beat me to the punch of pointing out this article...as seen on Macintouch:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=301517

*That* was fast - I might just want to wait for 10.4.2 before I buy Tiger. [Wink]

/me checks his credit card statement online...
 
functors and the city
Member # 3904
 - posted May 18, 2005 12:29
10.4.1 didn't fix the vexing absurd annoying problem with non-Apple keyboards that didn't exist at all under Panther.
 
Eric
Member # 4026
 - posted June 04, 2005 08:08
10.4 Server also has its share of problems.

This week at work we decided to upgrade our internal XServe from 10.2 to 10.4. Unfortunately, we didn't know that there is a known issue where the "Inherit permissions from parent" option is broken for share points. This is bad since we use the server mainly for file sharing, and this way no one except the owner of a file gets write/execute permissions. Apple's quick fix is to use ACLs, but it's not a perfect solution. Also, we are (so far) unable to downgrade the included MySQL 4.1 to 4.0.

So yeah, the rule about waiting for .2 is very true.
 




Contact Us | Geek Culture Home Page

© 2018 Geek Culture

Powered by Infopop Corporation
UBB.classicTM 6.4.0



homeGeek CultureWebstoreeCards!Forums!Joy of Tech!AY2K!webcam